Wie ben ik?

Martijn Blaauw voor de website www.fibulakopje.nlAllereerst zal ik mezelf even voorstellen. Mijn naam is Martijn Blaauw 20 jaar en heb de studie Bedrijfskunde Marketing gevolgd bij HBO-Nederland in Utrecht. Ik ben erg sportief en verleg graag mijn grenzen. Mijn uitingsvorm was judo, hardlopen en kitesurfen. Na een erg ongelukkige val van de trap was dit niet meer mogelijk. Continue veel pijn in mijn linkerbeen, ik kon mij niet meer uiten door te sporten en verloor het vertrouwen in mijn eigen lichaam. In de afgelopen twee jaar heb ik vele artsen bezocht, echter zonder succesvolle behandeling methode. Deze is er wel in de meeste gevallen!

Hoe is deze klacht ontstaan?
Een zeer ongelukkige val van een trap op mijn fibula kopje heeft voor alle klachten gezorgd. De val was pijnlijk maar niet ernstig genoeg om direct een arts te bezoeken. De klacht bleef helaas en werd heviger.

Mijn verhaal
De volgende dag alsnog naar de eerste hulp, daar werd mij verteld dat de klacht vanzelf zou verdwijnen, slechts een kneuzing. Na twee weken naar de huisarts gegaan aangezien de klachten bleven en erger werden. De huisarts bevestigde ook de kneuzing en liet röntgen foto’s maken voor de zekerheid, geen breuk zichtbaar.

Een maand later, weer naar de huisarts en weer geen oplossing. De klachten bleven en beperkte mij in mijn dagelijkse en sociale leven. Drie maanden later heeft fysiotherapeut Peter Verweij te Schoonrewoerd geconstateerd dat de banden tussen het kuitbeen en het scheenbeen erg los zaten. Voor het eerst werd de juiste naam gegeven aan mijn klacht, luxatie van het fibula kopje.

Vervolgens is er een MRI gemaakt waarop geen significante afwijking te zien was. De orthopeed in de Sint Maartens Kliniek in Woerden wist ook geen echt oplossing. Opereren is geen echte optie aangezien dit de mobiliteit aanzienlijk zou beperking en de resultaten niet veelbelovend waren.  De orthopeed in het ziekenhuis in Leerdam bevestigt deze diagnose.

De fysiotherapeut Peter Verweij heeft vervolgens bedacht dat het veranderen van de stand van de voet de belasting op het gewrichtje fibula aanzienlijk zou kunnen verminderen. Annette Bentink, (sport)Podotherapeut heeft een passend zooltje gemaakt en vond dat de pijnlijke klachten waar ik dagelijks mee liep verbeterd moest worden. Zij heeft mij doorgestuurd naar een sportarts, ook deze arts wist niet goed wat hij ermee moest.

Uiteindelijk ben ik ‘via via’ bij Anton van Berkel terecht gekomen. De eerste arts die onderzoek had gedaan naar het fibula kopje en een behandelingsmethode wist. Na de eerste behandeling voelde ik nog dagen een lichte tinteling in mijn been. Dit wees op meer bloedcirculatie en genezing. Mijn geluk kon niet op! Langzaam ben ik weer meer gaan bewegen, revalideren en trainen en uiteindelijk na vier maanden weer sporten. Wat een fantastisch gevoel!

Waarom deze site?