Gastenboek

Hallo allemaal!

Wat leuk dat jullie mijn website bezoeken. Ik hoop dat je de informatie op de website over het fibula nuttig vondt. Laat je nog iets leuks achter in dit gastenboek?

Met vriendelijke groet,
Martijn Blaauw

22 Responses to Gastenboek

 • guido sinnaeve says:

  Bedankt voor deze informatie.
  Ik stuur je site adres door naar de dienst fysische geneeskunde van de KU-Leuven. Hopelijk doen ze er iets mee, bvb door de diagnose (NMR resultaten) te vergelijken met je beschrijving van deze ‘minieme luxatie”
  Intussen weet ik niet meer hoe lang ik de klachten al heb – minstens 5 jaar denk. Alhoewel de klachten wisselen in intensiteit, wordt ik aanzienlijk beperkt in mijn bewegingsvrijheid. Ook mijn nachtrust wordt er dikwijls door gestuurd.
  Ik hoop dat er uiteindelijk een resultaat kan geboekt worden en laat je zeker iets weten.

 • Bastiaan de Visser says:

  BEDANKT VOOR DE NUTTIGE INFO. NU NOG IEMAND IN DE BUURT ZOEKEN DIE DE BEHANDELING KAN DOEN. KOM NAMELIJK UIT ZEELAND
  . bIJ MIJ IS HET BEGONNEN IN MN ENKEL, OMDAT MN ENKEL STEEDS KRAAKT EN BEETJE OPSLOT SCHIET.

 • Joep says:

  Hoi

  Wat goed dat je de site hebt opgezet. Het is bij mij dus ook zo. Na onderzoek van een arts schoot de kop goed en kan ik weer goed lopen.
  Heb wel veel last weer na (te grote ?) inspanning. Heeft iemand hier ervaring mee.

  Alvast dank

  • M.Blaauw says:

   Dag Joep,

   Bedankt voor uw leuke reactie. Bent u al bij Anton van Berkel geweest?
   Grote inspanningen verminderen bij mij juist de klachten, wel eerst goed ‘herstellen’ na een behandeling.
   Daarna weer lekker sporten, dit helpt bij mij echt.

   Ik hoor het graag,
   Met vriendelijke groet,
   Martijn Blaauw

 • jElle says:

  Hallo,

  Ik heb na mijn voorste kruisband operatie ook last van mijn fibulakopje volgens mijn fysiotherapeut. 5 maanden na mijn vkb reconstructie heb ik mijn knie licht verzwikt. Gewoon doorgegaan met revalidatie, maar bleef altijd last houden aan de buitenzijde van mijn knie. Nu wil ik wil voluit trainen met voetbal, maar ik wordt telkens weer belemmerd door die pijn aan mijn knie. Ik ben inmiddels 6 maanden verder na mijn lichte verzwikking en sinds toen kan ik hem ook niet buigen. Ik zit er ook over te denken om maar eens een afspraak te maken met meneer van berkel.

 • trudy says:

  Hallo,
  nA HELSE PIJNEN EN DE HUISARTS ZEI DAT HETSPYCHISCH WAS, KWAM IK VOOR IETS ANDERS BIJ DE FYSIO. zIJ DUWDE HET HET WEER GOED EN TAPEDE HET BEEN EN ENKEL MET CURETAPE. dAARNA GING HET WEL BETER. IK KON WEER KLEINE STUKJES LOPEN. BEN INMIDDELS NAAR DE ORTHOPEED GEWEEST EN ER ZIJN FOTOOS GEMAAKT EN VOLGENDE WEEK EEN MRI,MAAR DAAR VERWACHT IK NIETS VAN. OOK DE HOUDING VAN DE ORTHOPEED NIET. HEB DEINFO GELEZEN EN NU NET EEN MAIL GESTUURD NAAR VAN BERKEL. HOPELIJK KAN HIJ IETS VOOR MIJ BETEKENEN. GROETEN TRUDY

 • Gerard Arnts says:

  Heb dit probleem al acht jaar,en nog steeds op en af. Vreemde bij mij is dat ik goed kan lopen, maar zodra mijn schoenen uitgaan bij mij de pijn niet te houden is. De ergste pijn zit bij mijn enkel net of ze daar met honderden naalden tegelijk insteken. Op dit moment zijn ze bezig met het onderzoeken wat ze er eventueel operatief aan kunnen doen,al beslis ik zelf of ik dat ook wil dit inverband met het lopen of bewegen. Ze gaan morgen een emeri scan maken ben benieuwd of ze daar wat op kunnen zien? PS had een therapeut die hem goed kon maniepuleren maar door ziekte van hem gaat dat niet meer. Ga na al die onderzoeken een afspraak maken met Dhr van Berkel

 • Gerard Arnts says:

  Hoor graag mensen met de zelfde klachten?

 • peter ketelaar says:

  op 29 september jl heb ik een verkeersongeluk gehad,afgelopen december ben ik geopereerd aan mijn knie.
  ik ben nog herstellende hiervan.
  tijdens mijn revalidatie ben ik door mijn kuit(been) gegaan,ben toen naar de fysio gegaan en die vertelde dat mijn kuitbeen uit het fibulakopje was gegaan.
  hij heft toen het been weer op zijn plaats gezet en sindsdien gaat het weer wat beter.
  het is inderdaad zo de artsen doen niet veel of zij zien het niet.
  ik ben zeer tevreden met mijn fysiotherapeut.

 • Frendy says:

  Ik heb sinds 8 maanden last van de knie, pijn vooral rond fibulakopje, maar ook uitstraling naar knieholte en laterale/bovenkant kuit/scheenbeen.

  Het begon 8 maanden geleden plotseling, ik wilde een stukje gaan hardlopen, wat ik al een tijdje niet meer gedaan had, was wel goed opgewarmd en vrij snel kwam er een hevige laterale kniepijn opzetten. Ik heb nog een paar minuten doorgelopen, maar de pijn werd ondragelijk. Op dat moment straalde de pijn door tot aan mijn enkel. Daarna gerust en het werd iets beter, hoewel ik niet meer dan 5 minuten pijn vrij kon wandelen. Na een maand werd het weer erger, totdat ik helemaal niet meer pijnvrij kon lopen. MRI laten maken en op basis daarvan een kijkoperatie gehad om klein scheurtje id laterale meniscus te behandelen. Dit heeft niets uitgehaald.

  Meer onderzoek gehad, orthopeed kon niets vinden. Pezen en banden waren volgens hem allemaal goed. Het idee is nu dat het uit mijn rug komt (ischialgie). Ik heb rugklachten die sterk verbeteren bij beweging/wandelen, maar ik vind het vreemd dat de kniepijn juist erger wordt bij belasting, elke stap doet een beetje pijn en hoe meer ik loop hoe meer de pijn toeneemt. In rust inmiddels ook zeurderige pijn rond het fibula kopje. Ik kan het been ook niet goed strekken, branderige/jeukende uitstralende pijn lateraal/knieholte.

  Loop inmiddels bij een manueel therapeut en die constateerde lachend dat er wel behoorlijk wat speling in mn fibulakopje zat, maar kon daar verder geen conclusie aan verbinden. Ze kon hem vrij makkelijk heen en weer bewegen, terwijl hij bij mn goede knie juist weer erg rigide was.

  Zou een te bewegelijk fibulakopje mijn klachten kunnen veroorzaken? Ben een beetje ten einde raad. Ik ben altijd erg sportief geweest en hield erg van lange (berg) wandelingen en heb tot 8 maanden geleden nog nooit kniepijn gehad. Nu is een paar kilometer wandelen al nauwelijks meer te doen.. Ik kan niet accepteren dat er waarschijnlijk geen oplossing is en ik er maar mee moet leren leven. Hopelijk kan iemand hier iets herkennen in mijn verhaal.

 • Mooi gedaaN, leuk om te zien dat je geholpen bent. Is inderdaad vaak onderbelicht denk ik.

  Succes met de revalidatie!
  GroEt marco

 • Geert Arnts says:

  na ongeveer 8 jaar last te hebben gehad van het fibula kopje ben ik bij de Hr van berkel terecht gekomen na een gesprek over mijn klachten is hij begonnen mij te onderzoeken wat bleek niet mijn fibula kopje was het probleem maar een oude blessure aan mijn schouderblad was de boosdoener deze blokkeerde mijn spieren die in verbinding staan met mijn onderbeen. na twee keer te zijn behandeld kan ik wel zeggen dat ik daarna niet een keer meer klachten heb gehad.
  ik hoop dat het zo blijft hoef voorlopig niet meer terug te komen. Ps Ben nu met onze kleinzoon bij hem deze is aan beide kanten slecht horend zijn uitspraak was altijd niet goed hoorbaar, na de eerste behandeling was er al een duidelijk spraak verbetering bij hem merkbaar moeten nog wel een paar keer terug zal laten horen hoe dat afloopt , Gr Geert Arnts

 • marianne says:

  Hallo,ik ben Marianne 54 jaar nu schijn ik hevige slijtage aan de fibulakop te hebben,de orthopeed waar ik bij terecht ben gekomen wil het fibulakopje gaan verwijderen.dit schijn je te kunnen missen. Iemand hier ervaring mee. Ben zo bang dat ik een klapvoet eraan overhou

 • Jamila says:

  Mijn man heeft 2 jaar terug met zijn been tussen een transportband gezeten. HIj heeft nOg steeds last van pijn Bij de bovenkant van de enkel. De EnkElband is strakker gezet. En bij een kijkoperatie is er ontstoken slijmvlies verwijderD. Maar mijn man heeft nog steeds pijn. Volgens de specialist moet de ontsteking genezen en dat heeft tijd nodig. Hij heeft een injectie gehad voor de ontsteking en pijn. Maar daT helpt niet. Er moet toch iets niet goed zitten. Want daardoor geenEest volgens mij die OntsTeking niet. Ik heb Aan de dokter gevraagd of het de fibula zou kunnen zijn. Hij zegt van niet, omdat Mijn man pijn heEft aan de rechterkant waar de fibula eindigt. Dus iet tegen de fibula aan. Mijn man zIt hele dagen thuis en kan niet werken. We zitten in een zwart gat en we komen er maar niet uit. Ik heb de heer van Berkel wel gebeld, alleen het is een eindje rijden. Misschien dat jUllie mij nog tips of Hoop kunnen geven want we zijn ten einde raad.

 • Lizzy tabbers says:

  Martijn van harte bedankt voor je site. Na een lelijke verdraaiing van mijn knie die veel pijn veroorzaakte kreeg ik eerst een totale knieprothese die ook echt nodig bleek te zijn. Maar daarna bleef ik bij elke stap een ‘knak’ horen en voelen die veroorzaakt werd door het fibulakopje. De orthopeed, noch twee fysiotherapeuten konden mij verder helpen (ik had een klapvoet en kon mijn been niet in een broekspijp krijgen). Daarna n.a.v. jouw site naar Anton van Berkel gegaan. Al na één behandeling kon ik mijn voet weer goed afwikkelen en ook mijn been en voet weer draaien om in een broekspijp te komen. Na nog twee behandelingen ben ik pijnvrij en kan ik weer goed lopen. De ‘Knak’ zit er nog steeds en daar kan ook Anton verder niets aan doen, maar daar is goed mee te leven. Nogmaals héél veel dank.
  P.S. Ik woon in zeist, maar al had ik in groningen gewoond dan was het nóg de moeite waard geweest om ij in almkerk te laten behandelen.

  Met vriendelijke groet,

  Lizzy tabbers

 • joke sjoerdsma says:

  Hallo,
  Hier mijn verhaal, ben op deze site terecht gekomen na tip van anton zelf.
  Ben inmiddels alweer een aantal jaren in behandeling bij dhr van berkel.
  Was 19 jaar toen ik door mijn knie ging bij feestje toen naar huisarts door gestuurd naar ziekenhuis optie operatie of zo
  doorlopen omdat mijn knie schijf uit de
  kom schoot had ik weinig optie dus in
  totaal twee maal geopereerd. zijn
  schroeven in mijn knie gezet zodat mijn
  knie schijf op zijn plek bleef.
  Totdat ik na de tweede operatie veel pijn had been werd zwart en kon niet bewegen.
  Om een lang verhaal kort te maken posttraumatische dystrofie meerdere artsen gezien, pijn polie etc moest maar accepteren dat ik levenslang in een rolstoel zou blijven!! heb ook in totaal 2 jaar erin gezeten. Ben met veel doorzettingsvermogen zelf uit mijn rolstoel gekomen maar kon nog vrij weinig doen geen lange stukken lopen, fietsen etc. Ben via internet op de site van dhr van berkel terecht gekomen en heb hem een mail gestuurd, omdat hij mijn verhaal erg bijzonder vond belde hij mij op heb afspraak gemaakt en sinds dien is mijn leven kompleet veranderd heb weer gevoel in mijn been , meer kracht, veel minder pijn. ik kan niet anders zeggen anton is geweldig!! ik ben sinds kort weer begonnen met paardrijden mijn groottste
  liefde, zit op de mountain bike, loop zo 2 uur. Maar het meest jammere aan mijn verhaal is dat ik achteraf niet geopereerd hoefde te worden ben met beide heupen uit de kom geboren en die stonden op het moment dat ik knie klachten kreeg scheef had ik die laten zetten waren de operaties niet nodig geweest. Maar ik ben het bewijs dat ondanks alles wat artsen zeggen ik uit mijn rolstoel ben en weer geniet van het leven, mensen ga op je eigen gevoel af neem niet alles aan van artsen zoek verder als je er geen goed gevoel bij hebt.
  Ik ben ook bij de beste orthopeten geweest de orthopeet die mij verpest heeft opereerd de voetballers van sc heerenveen!!! nou zo goed was hij niet.
  Dhr van berkel is een erg rustige, lieve en bijzondere man die altijd de tijd voor je neemt. Mvgr joke sjoerdsma

  • M.Blaauw says:

   Goedemiddag Joke,

   Dank voor je bericht, goed om te horen zeg!
   Heb je voor mij nog een foto zodat ik je kan toevoegen als referentie?

   Ik hoor het graag, alvast bedankt.

   Met vriendelijke groet,
   Martijn Blaauw

 • joke sjoerdsma says:

  Hallo martijn,

  Je mag mij wel toevoegen als referensie maar liever zonder foto.
  En voor alle mensen die het ver vinden rijden ik kom uit de kop van friesland en ik ga ook altijd erheen voor mijn eigen gezondheid heb ik het er zeker wel voor over als het moest reed ik wel naar het buitenland! Vind het erg jammer dat mensen altijd zo afgaan op een ‘arts’ en dat artsen altijd maar naar 1 punt/probleem kijken en niet naar het gehele lichaam alles staat met elkaar in verbinding. Hoop dat dit de komende jaren gaat veranderen en er hierdoor geen mensen meer rond lopen en klachten die onnodig zijn.
  Groet joke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *